субота, 8 липня 2023 р.

Кіностудія Victoria Film Studios, липень 2023

Кіностудії приваблюють! Завжди цікаво дізнатися, як створюється кіно. Можливо хоч здалеку побачити відомих артистів. А може й самому долучитися до цього процесу. Тому нічого дивного, що кіностудія Victoria Film Studios вважається відомим туристичним об’єктом. І це при тому, що потрапити на її територію неможливо! Так, за шлагбаум, якщо ви не є учасник зйомки, ви не потрапите аж ніяк. Хоч раніше сюди іноді привозили організовані екскурсії, але зараз – ні.
А тому – жодної достовірної інформації про кіностудію. Всі інтернет-видання лише копіюють одне одного. Не стану виключенням і я.

Що відомо про кіностудію? Нічого. А ні коли заснована, а ні коли збудована. Скоріш за все це сталося на початку 2000-х років, але це суто моє припущення, не більше.

Отже, продублюю типову інформацію.
Територія кіностудії Victoria Film Studios займає 36 гектар і наразі це найбільша кіностудія в Україні. На її території розташувалися 10 павільйонів, площа найбільшого складає 2500 квадратних метрів. Є багато натурних майданчиків площею біля одного гектара кожен – це «Село», «Старе місто», «В’язниця», «Озеро», «Річка» та інші. В наявності власний склад реквізитів, багато інших додаткових споруд, існує навіть готель.
Саме тут відзнята величезна кількість серіалів.

Що ж тоді тут робити, навіщо і чи варто їхати в це місце?
Шалені до всього цікавого туристи прямують сюди заради в’їзної брами у маєток кіностудії. Це казковий Палац Попелюшки з заставки всіх культових диснеївських мультиків! Причому цікаво, що крихкий силует Палацу поблизу чарівно перетворюється на брутальні декорації до якогось фільму жахів або на занедбаний Будинок привидів в найкращих традиціях Хелловіну.

Палац Попелюшки чи Фортеця Кощія Безсмертного?

Майданчик перед Палацем прикрашений металевими скульптурами. Найбільше нам сподобався встановлений біля входу неперевершений Форд Хот-Род з «Залізного Максу».

Залізний автомобіль з «Залізного Максу»

Навпроти автомобілю – гонщик-привид.

Гонщик

Чудово виглядає «злегка» іржавий трон з серіалу «Гра престолів».

Трон. Сфотографуватись на ньому може кожен бажаючий

Також тут можна знайти триметрових антагоністів з фільмів «Чужий» та «Хижак». Кажуть, десь на стіні заховався і Бетмен, але я його не знайшла.

Правда ж гарнюня?

На лівій невеличкій башті флюгери прикрашені фігурками орла, конячки та лева.
На території самої кіностудії також повно всіляких кованих цікавих скульптур, але – вже не для нашого ока.

Хтось там є, за шлагбаумом

Особливо дивовижно цей Палац раніше виглядав вночі – освітлення було неймовірне. Але зараз сяйво не вмикають.

Фотографуємось на фоні всього, з чим тільки можна сфотографуватись. Насправді тут чудово! Перед майданчиком зліва та справа – водойма (скоріш за все штучна), яка гарно доповнює антураж. Дерева вже високі, і ми дійсно наче потрапили у казку – немов серед занедбаного лісу височіє замок Чудовиська та Бель. Якби навколо прудів проклали доріжки, встановили лавочки та якийсь кавомат – це був би чудовий парк-сквер. Може так і зроблять колись? Мені здається, на каві тут можна відбити більше, ніж на серіалах (смайлик). За тей невеличкий час, що ми тут були, встигло підїхати ще кілька машин.

Водойма завжди прикрашає, спокушає відпочити на березі, тим більш у компанії «старовинного» декору

А знаходиться вся ця краса у селі Гурівщина. До речі потрапити сюди можна виключно з Житомирської траси! Насправді ми їхали з боку Василькову, і навігатор чомусь показував існуючий проїзд якимись полями та ланами. Ні! В полі ми поблукали, навернули декілька зайвих кілометрів та помчали шукати виїзд на Житомирську трасу.

Що ж, як завжди – будемо періодично перевіряти, що змінилося в цьому місці. Чи встановили кіоск-кафе? Чи розширився парк? Чи добавились цікавезні металеві скульптури? І чи може почали водити екскурсії на фабрику фільмів? На усе це чекаємо з нетерпінням!

Немає коментарів:

Дописати коментар