Зараз я до желе «дихаю рівно». Але від цього торту встояти не можу. Тим більш що робиться він дуже швидко (я маю на увазі саме період праці на кухні, без урахування часу на застигання желе), ще й дуже простий у виконанні.
Простий то він простий, але щоб він вийшов дійсно гарним, треба знати декілька дрібниць. Рецептів в інтернеті багато, а от про деякі нюанси не пишуть. Можливо не пишуть тому, що це і так очевидно. Але мені – ні! І декілька разів мені не подобався результат того, що я зробила.
Отже, спробуємо зробити ідеальний торт «Бите скло»!
Починати потрібно, звісно, з різнокольорових желе. Вибираємо пакетики, які до вподоби за кольором і смаком, і робимо. Бажано, щоб вони були однієї торгової марки виробника - щоб за якістю вийшли однакові. На цьому етапі вже й з’являється ПЕРШИЙ секрет – для кращого застигання желе потрібно води брати майже вдвічі менше, ніж написано в інструкції.
Після того, як ретельно перемішали порошок із гарячою водою, з’являється і ДРУГИЙ нюанс, про який я не знала. А саме – рідину потрібно обов’язково перелити для застигання в іншу ємність! Бо як гарно не перемішуй, все одно на дні лишаються комочки.
Далі очікуємо застигання.
І наступний етап – різнокольорове желе треба порізати. Тут заховався ще один, ТРЕТІЙ, секрет. Коли робила перший раз, різала просто у мисочках, в яких желе було. Так робити не можна! Бо желе покришилося, подавилося та пожмакалося, рівних охайних шматочків не вийшло зовсім. Я замислилася, як правильно ж різати, і навіть припустила – може треба було розігріти ніж, щоб він желе начебто плавив? Ні, всього лише треба желейну масу витягти з мисочки. Витягувати не складно – на якусь кількість секунд треба мисочці зробити водяну баню, тобто помістити її в більшу ємність з кропом. Від гарячої води желе миттєво відлипає від миски, перекладаємо його на тарілку або дошку, і вже зараз воно просто чудово ріжеться звичайним ножем.
Викладаємо шматочки желе у великий таз, перемішуємо і заливаємо сметанно-желатинним розчином. Розчин готуємо наступним чином. Розчиняємо пакетик желатину (25 грам) по інструкції. Тим часом сметану збиваємо міксером разом із цукром (кількість цукру беремо за смаком, для солоденького варіанту це стакан, але можна брати менше). Можна додати ваніліну. Вливаємо готовий желатин, остаточно все збиваємо міксером і заливаємо цією масою наші підготовлені шматочки желе. Цей етап потрібно робити дуже швидко.
Все. Лишаємо до остаточного застигання (2-3 години у холодному місці).
Готовий торт можна лишити у мисці, або знову ж таки за допомогою водяної бані викласти на святкове блюдо.(Нагадую – потримати у кропі достатньо кілька секунд! Якось тримала й рахувала до 30 – це занадто багато, торт сильно «підплавило»)
Приємного смаку!
Приємного чаювання!
Снігуронька подорослішала та вже сама готує собі желе. Фото зроблене напередодні Нового 2022 року. В мене не було ніяких передчуттів, у війну ми не вірили (та хто ж повірить, що таке можливо у ХХІ столітті?), але за декілька годин до опівночі мені стало дуже зле – мабуть наша підсвідомість знає все набагато краще за нас самих…
Як видно, цей торт в нас є майже постійно!
Лишився єдиний шматочок!
І нехай все ваше життя сяє іскристими барвами, як желе, але ніколи не буде «битим склом»!
Немає коментарів:
Дописати коментар